Home» Zorgverzekeringen » Aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering

Naast het basispakket kun je jezelf ook aanvullend laten verzekeren. Je kunt denken aan een buitenlanddekking voor mensen die veel op reis zijn of fysiotherapie als jij vaak last hebt van je gewrichten. Wat jouw behoeften ook zijn je leest er hieronder meer over.

Tandarts:

Kosten van de tandarts en de orthodontist vallen vanaf 18 jaar geheel buiten het basispakket. Hiervoor heb je misschien een aanvullende verzekering nodig. Dit kan verschillende redenen hebben. Wat voor jou ook de reden is Verzekering Overstappen helpt jou bij het vinden, vergelijken en makkelijk afsluiten van een aanvullende tandverzekering.

Fysiotherapie:

Fysiotherapie is vergoed binnen je basispakket, hier zitten alleen wel grenzen aan. Elk jaar stelt de overheid een aantal aandoeningen aan waarvan de behandeling bij een fysiotherapeut wordt vergoed binnen je basispakket. Om niet voor financiële verrassingen komen te staan kun je een aanvullende fysiotherapieverzekering afsluiten. Vind, vergelijk gemakkelijk en snel bij Verzekering Overstappen.

Alternatieve geneeswijzen:

Om gedekt te zijn tegen financiële tegenvallers dat alternatieve geneeszwijzen met zich meebrengt dien je een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Deze alternatieve geneeswijzen vallen namelijk niet onder het basispakket. Let goed op bij het overstappen of afsluiten van een nieuwe aanvullende verzekering dat niet iedere verzekeraar alles compleet vergoed. In onze zorgverzekering vergelijker kun je eenvoudig zien wat wel en niet bij jou past.

Lenzen en brillen:

Een aantal lenzen waarbij sprake is van een medische noodzaak zijn vergoed in het basispakket van de zorgverzekering. Er zijn ook mensen die lenzen dragen waarbij geen sprake is van een medische noodzaak. Voor deze mensen kan het handig zijn om een aanvullende brillen en lenzen verzekering af te sluiten. Op deze manier loop je niet tegen onverwachte kosten aan.

Buitenlanddekking:

Mocht je in het buitenland in het ziekenhuis belanden dan wordt dit vergoed door je basisverzekering. Hetzelfde bedrag wat je voor dezelfde zorg kwijt zou zijn in Nederland wordt dan vergoed door je basispakket. In sommige landen liggen de kosten hoger dan in Nederland. Om ook deze kosten te dekken kun je een aanvullende verzekering in je zorgpakket afsluiten.

Vrije keuze:

Er zijn twee soorten verzekeringen. Namelijk een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Het verschil zit hem in de vrije keuze naar welke ziekenhuis je gaat. Bij een restitutieverzekering heb je geheel vrije zorgkeuze. Bij een naturaverzekering heb je minder vrije keuze. Je bent namelijk meer gebonden aan de afspraken die je verzekeraar met bepaalde ziekenhuizen heeft gemaakt. Het kan per persoon verschillen waar je behoefte aan hebt, want het kan ook zo zijn dat jouw verzekeraar een afspraak heeft met alle ziekenhuizen in jouw beurt. Hierdoor zou je alsnog je eigen ziekenhuis kunnen kiezen.

Wij bij Verzekering Overstappen helpen je graag met vergelijken, het vinden van de juiste verzekering en bij het overstappen.

Klik op de button om te vergelijken.

Meest gekozen zorgverzekering
Goedkoopste zorgverzekering
Zij gingen je voor
dhr w. husters Erg makkelijk en simpel te vergelijken. Ik heb gelijk gevonden wat ik wou weten. Ik raad deze site iedereen aan die graag wil overstappen naar een andere zorgverzekering!
Dhr. W. Husters, Friesland