Home» Autoverzekeringen

Autoverzekeringen

Jij wilt natuurlijk met een gerust gevoel de weg op, maar wat komt er allemaal kijken bij het verzekeren van je auto? Wij helpen je. Er is een grote keus aan autoverzekeringen. Zaken zoals je leeftijd, het type auto en het aantal schadevrije jaren zijn van invloed op de premie die je betaalt.

Afhankelijk van de schade die gedekt wordt, bestaan er drie verschillende autoverzekeringen. Wettelijk gezien is het verplicht om minimaal een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) af te sluiten. Zo’n verzekering vergoedt de schade die je met je auto maakt, maar niet je eigen schade. Bij een WA + beperkt casco autoverzekering worden ook de kosten zoals diefstal, brand en stormschade vergoed, zolang het niet je eigen schuld is. Een WA + volledige casco is de uitgebreidste vorm. Schade van botsingen, te water raken en alle andere schades door jezelf veroorzaakt (niet opzettelijk) worden hiermee ook vergoed.

Start vergelijking »

Dekkingsoverzicht autoverzekeringen

Over het algemeen wordt geadviseerd om afhankelijk van de leeftijd van je auto een dekking (WA, WA+) te kiezen. Ben je liever wat uitgebreider verzekerd? Dat kan natuurlijk ook.

Oorzaak WA WA +
beperkt casco
WA +
volledige casco
Schade aan derden 0 0 0
Brand, explosie, blikseminslag 0 0 0
Kortsluiting, zelfontbranding 0 0 0
Ruitbreuk 0 0 0
Diefstal 0 0 0
Storm, overstroming en andere natuurrampen 0 0 0
Botsingen met dieren 0 0 0
Rellen, opstootjes 0 0 0
Schade door botsen, omslaan, slippen, van de weg raken 0 0 0
Te water raken 0 0 0
Overig van buitenkomend onheil 0 0 0
Advies leeftijd auto > 8 jaar 4 – 8 jaar < 4 jaar
Meer infomatie + vergelijken? WA autoverzekering »
Beperkt Casco autoverzekering » Volledig Casco autoverzekering »

Aanvullende autoverzekeringen

Je kan je naast de drie bestaande autoverzekeringen ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Wij geven je graag advies wanneer zo’n verzekering wel of niet verstandig is. Je kunt een aanvullende verzekering vaak makkelijk toevoegen als module bij het afsluiten van een autoverzekering.

Ongevallen-inzittendenverzekering

Wat houdt een ongevallen-inzittendenverzekering precies in? Deze verzekering keert een vooraf vastgesteld bedrag uit wanneer de bestuurder en/of inzittenden van het ongeval blijvende invaliditeit oplopen of in het ergste geval overlijd.
Lees verder »

 

Schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden vergoedt de schade die de bestuurder en de inzittenden van het motorvoertuig lijden van het ongeluk. Het maximale verzekerde bedrag ligt vaak rond de één miljoen euro.
Lees verder »

 

Rechtsbijstandverzekering

Er bestaan verschillende soorten aanvullende rechtsbijstandverzekering die je bij je autoverzekering kunt afsluiten. Bij een verhaalrechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische bijstand bij het verhalen van materiële schade…
Lees verder »

 

No-claimbeschermer

Het is verstandig om kritisch te kijken of je een no-claimbeschermer wel of niet nodig hebt. Met deze verzekering bescherm je de premie bij je huidige verzekeraar. Het is een slimme truc van de verzekeraars om klanten te binden.
Lees verder »

Bekijk de aanbiedingen van alle Autoverzekeraars:

Gratis APK bij FBTO autoverzekering

Actie is geldig t/m
fbto

De autoverzekeringen van FBTO komen vaak goed uit de test. En nu nog beter! Je krijgt namelijk ...

Gratis premie calculator

Bereken nu gratis je premie met onze premie calculator. Pas alles aan naar wens en zoals jij het wilt hebben! Je krijgt direct de beste autoverzekeringen te zien die bij jou passen.

Vul de gratis premie calculator snel in!

Zij gingen je voor
dhr s. v doren Sinds ik een nieuwe baan heb reis ik veel meer, en maak dus meer kilometers. Ik heb hier makkelijk een goede autoverzekering kunnen uitkiezen. Dankjewel!
Dhr. S. v Doren, Amsterdam